Uutiset

Ruotsi on lupaavin kasvumarkkinamme

Ruotsi on pohjoismaisen kasvustrategiamme lupaavin pelikenttä ja Pept on keskushyökkääjämme, tiivistää Saimaa Groupin toimitusjohtaja Keijo Pylkkänen.

”Investointitahti on jatkunut Ruotsissa vahvana yli kaksikymmentä vuotta 90-luvun kuopan jälkeen. Me uskomme näin olevan jatkossakin ja haluamme ehdottomasti marssia tuossa tahdissa”, sanoo Saimaa Groupin toimitusjohtaja Keijo Pylkkänen.

Saimaa Group on Suomen suurin teline- ja eristysalan konserni, johon kuuluu Peptin lisäksi kolme muuta alan yritystä sekä yksi henkilöstövuokrausyritys.

Saimaa Group osti Pept Oy AB:n viime keväänä. Peptin vahva asema Ruotsissa oli yksi yritysoston keskeisiä syitä.

”Olemme rakentaneet Suomeen alan vahvimman toimijan, joka tarjoaa asiakkailleen ja henkilöstölleen mittavia synergiahyötyjä. Ruotsi oli luonteva kasvusuunta jo siksi, että monet asiakkaamme toimivat sekä Suomessa että Ruotsissa”, sanoo Pylkkänen.

Suomi tulee olemaan vielä pitkään yhtiön suurin markkina-alue. Suhteelliset kasvumahdollisuudet ovat Ruotsissa kuitenkin suuremmat, koska yhtiö on jo nyt Suomessa niin merkittävä toimija.

”Ruotsalaisissa yrityksissä on tyypillisesti meidän kanssamme samanlainen arvomaailma, turvallisuuskulttuuri ja halu kasvaa. Siksi yhteistyö on lähtökohtaisesti helppoa”, sanoo Pylkkänen.

Peptillä on Ruotsissa toimipisteet Piteåssa, Skellefteåssa ja Uumajassa.

Yhteistyö tuo älyä ja joustavuutta

Saimaa Groupin suuri koko mahdollistaa asiakkaille moni etuja, joita pienempien on vaikea tarjota. Yhtiö on kehittänyt muun muassa sähköisen työmaahallinnan järjestelmän, jonka kautta myös asiakkaat saavat ajantasaisen tilannekuvan työmaalta. Se tietää yhä tarkempia aikatauluja, tehokkuutta ja parempaa työturvallisuutta.

Suuri koko lisää myös toimitusvarmuutta. Jos asiakkaalle tulee yllättävä tilanne, on Saimaa Groupilla voimavaroja liikutella sekä telineitä että henkilöstöä kiiretilanteisiin.

”Kun konsernissa on lisäksi oma henkilöstövuokrausyritys, on meillä koko ajan käsitys, mistä hyviä ihmisiä voisi parhaiten löytyä”, sanoo Pylkkänen.

Eristyspalveluita suunnittelusta toteutukseen

Pept tarjoaa eristyspalveluiden kokonaisratkaisuja suunnittelusta toteutukseen. Yhtiö tarjoaa eristyspalveluita etenkin teollisuuden putkistojen, säiliöiden, laitteiden ja turbiinien suojaamiseen. Peptillä on runsaasti kokemusta myös tiukkojen hygieniavaatimusten aloilla kuten elintarviketeollisuudessa.

Konsernista puolestaan löytyy eristyspalveluita niinkin jännittäviin kohteisiin kuin loistoristeilijät ja puolustusvoimain alukset.

Samoin yhtiö tarjoaa telinepalveluita kaikille keskeisille teollisuudenaloille.

Yritysostotkin mahdollisia

Saimaa Groupin orgaaninen kasvu on ollut vahvaa, mutta yhtiö on vauhdittanut kasvua myös yritysostoilla. Strategia on ollut onnistunut, joten samaa polkua on tarkoitus jatkaa myös Ruotsissa.

”Saamamme tarjouspyynnöt kertovat, että Ruotsin teollisuudella on vahva veto. Uskomme orgaaniseen kasvuun, mutta luonnollisesti olemme kiinnostuneita myös yhteensopivista yrityksistä, jotka haluavat olla mukana kasvussamme”, sanoo Pylkkänen.

Takaisin