Referenssit - Fineweld

Yhteinen historia lisää luottamusta

Kokkolalainen FineWeld Oy tekee teollisuudelle prosessitoimituksia, pääosin putkistoja sekä niihin liittyviä teräsrakenteita ja laiteasennuksia. Suurin osa asiakkaista tulee kaivosteollisuudesta ja kemianteollisuudesta. Yhtiön varatoimitusjohtaja Ville Klaavu vastaa myynnistä ja projektien johtamisesta.

– Pääosin toimimme Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön toiminta on laajentunut viime vuosina, ja tulevaisuuskin näyttää kohtuulliselta, Klaavu kertoo ja sanoo PEPT Oy Ab:n olevan FineWeldin luotettava yhteistyökumppani vuosien takaa.

– Meillä on pitkä yhteinen historia, joka alkoi Kokkolan suurteollisuusalueelta. Muutenkin olemme olleet usein samalla työmaalla, varsinkin Ruotsissa. Asiakkaamme haluavat ostaa isoja kokonaisuuksia, ja sen takia olemme keränneet projekteihimme avaintoimittajia. PEPT on yksi niistä.

PEPTin tehtävänä on toimittaa telineet ja eristeet työkohteisiin, jotka ovat usein kooltaan isoja, kuten kaivosteollisuuden rikastamot. Telineet ovat keskeisessä roolissa, jotta FineWeld puolestaan onnistuu omassa työssään.

– Kaivoskohteet ovat enimmäkseen pohjoisessa, kuten Kiirunassa ja Sodankylässä. Ne ovat arktisia projekteja ja PEPTiltä vaaditaan korkeaa ammattitaitoa, sillä niissä oloissa eristetyöt ovat erittäin vaativia, Klaavu kuvaa.

Joustavaa ja mutkatonta
Varatoimitusjohtajan mukaan PEPTin ja FineWeldin pitkään jatkuneesta yhteistyöstä on monenlaista hyötyä.

– Toiminta on hyvin joustavaa sekä mutkatonta, koska tunnemme toisemme niin hyvin, ja kaikki tekijät ovat alansa ammattilaisia. Työmailla puhumme samaa kieltä, ja silloin voi olla varma siitä, että asiat menevät perille ilman turhia selittelyjä, Klaavu sanoo.

Hän toivoo, että hyvä yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa.

– Mekin otamme vastavuoroisesti mielellään vastaan palautetta siitä, kuinka voimme omalta osaltamme kehittää yhteistyötä. Toki näkemyksiä vaihdetaan koko ajan käytännön arjessa. Koska olemme yhteisillä työmailla usein yli vuoden pituisia jaksoja, on selvää, että silloin puhutaan paljon yhteisestä tekemisestä.

Takaisin