Hem » Kunderna berättar » FineWeld

FineWeld

FineWeld Dela sidan

En gemensam historia ökar förtroende

Karlebyföretaget FineWeld Oy levererar processleveranser till industrin, huvudsakligen rör och tillhörande stålkonstruktioner samt installation av anläggningar. Största delen av kunderna kommer från gruv- och kemisk-industribranscher. Till företagets vice verkställande direktör Ville Klaavus ansvarsområden hör försäljning och projektledning.

- Huvudsakligen agerar vi i Finland och Sverige. Företagets verksamhet har under de senaste åren utvidgats och även framtiden tycks bli rimlig, säger Klaavu och berättar vidare att PEPT Oy Ab är FineWelds pålitliga och långtida samarbetspartner.

- Vi har en lång gemensam historia, som tog sin början på Karleby storindustriområde. Förövrigt har vi också ofta varit på samma byggplatser, speciellt i Sverige. Våra kunder vill köpa stora helheter och därför har vi samlat nyckelleverantörer till våra projekter. PEPT är en av dem.

PEPTs uppgift är att leverera ställningar och isoleringar till arbetsobjekten, som ofta är stora, såsom gruvindustrins anrikningsverk. Ställningarna är i central roll så att FineWeld för sin del lyckas i sitt eget arbete.

- Gruvobjekten är för det mesta belägna i norr, såsom Kiruna och Sodankylä. De är arktiska projekter och av PEPT krävs hög yrkeskunnighet, för att i de omständigheterna är isoleringsarbetet mycket krävande, berättar Klaavu.

Flexibelt och enkelt

Enligt vicedirektören för PEPT:s och FineWelds långtida samarbete med sig nytta av mångahanda slag.

- Verksamheten är mycket flexibel och okonstlad, för att vi känner varandra så bra och agerarna är sina egna branschers proffs. På byggplatserna talar vi samma språk och därför kan man vara säker på att uppgifterna uppfattas utan onödiga förklaringar, säger Klaavu.

Han hoppas att det goda samarbetet får fortsätta även i framtiden.

- Även vi tar emot respons, hur vi för vår del kunde utveckla samarbetet. Dock utbyter vi åsikter hela tiden i praktiken. För att vi agerar på samma byggplatser ofta i över ett års perioder, är det klart att vi talar sinsemellan mycket om gemensamma göranden.

Klaavu sänder åt PEPT en önskan angående utlandsprojekterna.

- Om det i Finland är sämre arbetsperioder, då blickar man över gränserna. Det vore bra om PEPT kunde sända sina egna yrkesmän till samma projekt. Då vet vi att kumpanens arbete löper.